Babaji's Kriya Yoga
Babaji's Kriya Yoga Images
English Deutsch Français Francais
Español Italiano Português Português
Japanese Russian Bulgarian Dansk
Arabic Farsi Hindi Tamil
Turkish Chinese Polish  Estonian
 

 
 
 
 

                                      Учители

Маршалл Говиндан Сатчитананда практикува интензивно Йога от 1969 година насам.

Пет години е изучавал и практикувал Крия Йога с Йоги Рамайях в Индия. В продължение на 18 години, той е помагал на Йоги Рамайях при основаването на 23 центрове по йога из целия свят. През целия този период практикувa Крия Йога средно по осем часа на ден, като в резултат на това достига до Себеосъзнаване /Осъзнаване на истинското си Аз/.

По време не престоя си в Индия, той учи тамилски език и изучава писанията на тамилските Сиддха Йоги. През 1980 г. спомага за събирането и издаването на цялото творчество на Сиддха Боганатар.

През 1986 г., в Тамил Наду, Индия, ръководи построяването на рехабилитационна болница, посветена на йогическа и физическа физиотерапия. През 1988 г. е помолен от Бабаджи Нагарадж, основателят на Крия Йога, да започне да я разпространява/преподава. Това се случва  след като е изпълнил всички строги изисквания, дадени му от Йоги Рамайях пет години по-рано, за да може да посвещава други хора в 144-те Крия техники.

През 1991 г. написва бестселър-а  Бабаджи и традициятя на 18-те Сиддхи, която е вече издадена на тринадесет езика. През 1992 става основоположник на  ашрама за Бабаджи Крия Йога в Сент Етиен дю Болтон /St Etienne de Bolton, Квебек. В този ашрам през цялата година се предлагат както курсове и семинари, така и уединения (за духовна практика).

През 1995 той напуска работата си като главен системен одитор към най-големия работодател в Квебек - кооперативното движение Desjardins, за да може да посвети цялото си време на преподаване и издателска дейност в областта на Йога. 

Оттогава усилено пътува из целия свят, направлявайки  около 50 ученически групи по крия йога в над 20 държави, както и ашрам и издателска къща в Бангалор, Индия. Също така ръководи и Ордена на Ачариите (учителите) по Бабаджи Крия Йога, нестопанска благотворителна, образователна организация, установена в САЩ,  Канада и Индия.

Той е автор и издател на над 15 книги за йога. Неговата книга “Крия Йога Сутрите на Патанджали и Сиддхите” е приветствана от критиците, като за първи път показва наяве тесните връзки между класическата йога и традицията на Сиддхите.

От 1989 година насам лично е посветил над 10 000 души в Бабаджи Крия Йога по време на интензивни сесии и уединения, посветени на духовна практика.

През октомври 1999 г. той бе благословен с даршан на Бабаджи близо до ашрама на Бабаджи в Бадринат, Хималаите.

Понастоящем, е един от ръководителите на екип от учени в голямо изследване, което обхваща абсолютно цялата литература, свързана с йога на тамилските Сиддхи.

Той е дипломант на училището за дипломати към Джорджтаунския Университет и на Университета Джордж Вашингтон. Женен е за Дурга Ахлунд.

 

Дурга Ахлунд-Говиндан практикува и изучава йога от 1967 година насам.

Тя споделя опита си като учител по Хатха, Кундалини, Раджа и Крия Йога. От 1984 г. работи и като терапевт. Създава, продуцира и изпълнява заедно с Маршал Говиндан видео касета за йога: „Бабаджи Крия Хатха Йога, Осъзнаване на Аза чрез съзнателно действие”

Тя развива и ръководи 200-та часовото обучение на Курса за обучение на учители по Крия Хатха Йога. Също така разработва крия йога курса чрез кореспонденция – “Курс на милостта”, който пише заедно с М.Г Сатчитананда.

През януари 2003 г., тя бе въведена в Ордена на Ачариите на Бабаджи Крия Йога в Бангалор, Индия. Омъжена е за Маршал Говиндан и има двама големи сина.

 

Арджуна Наистина не знам какво да напиша. Миналото ми не е от голямо значение, и кой съм аз не се състои в това какво съм направил или какво правя в момента. Аз съм актьор в съвършена драма. Не знам каква роля в пиесата ми запазва утрешният ден, но всъщност няма значение. Аз съм фитилът, спомняш си, нали? Пълното отдаване на Бог помага да се отведе восъка до пламъка, за да изгори в светлината. Това е, което изживявам тук и сега. 

Не съм нито свещта, нито пламъка, нито пък светлината, а единствено средство за Божественото, чрез което да му позволи да бъде изживяно. Кои преживявания в представянето на сегашния ми живот са по-значителни от това? Не знам. А ако има, те са такива, единствено погледнати в контекста на минали и бъдещи животи, но всъщност минало и бъдеще не съществуват. Единствено съществува пространство, и чрез него ние отчаяно търсим истината, не ограничената ни истина, а тази която не съдържа думи. Тази, която се състои в дълбоко и цялостно преживяване на блаженство. Може да се каже, че съм обикновен човек, роден и живеещ в Италия, обичащ конната езда и работещ напрегната работа в инвестиционна банка. Преминал съм обучение в НЛП (невро-лингвистично програмиране) и хипноза. Всекидневно експериментирам с всички емоции, които всеки човек изпитва. Мога да чувствам неудовлетворение, тъга, щастие, сексуално желание, и така нататък.

Знам да се смея и да плача, да се ядосвам и да прощавам, но освен това, никога не се отъждествявам с тези емоции. Просто съм в състояние да правя опити с тези варианти на настроението и да им се радвам, по същия начин, по който мога да се гмуркам в морето и да си играя с вълните. Това е, което мога да кажа.

Ом Крия Бабаджи Нама Аум

Арджуна дава курсове по Крия Хатха Йога няколко пъти седмично и редовно организира събирания за посветените ученици. Също така, той пътува до страни от източна Европа, сред които и България, за да учи на Бабаджи Крия Йога.

 

Нитьянанда (Начо Албалат) е родом от град Валенсия, който се намира на източния бряг на Испания. През 1997 е посветен в Бабаджи Крия Йога. През 1998 и 1999 г. научава техниките за напреднали и оттогава ги практикува с вяра. Също така активно е участвал в разпространението на Бабаджи Крия Йога в Испания, чрез организирането на семинари и превеждането на съществуващата по темата литература. Той е превел на испански език книгите ‘Крия Йога Сутрите на Патанджали и Сиддхите’ , ‘Гласът на Бабаджи: Трилогия върху Крия Йога’. Осигурява превода на вестника за Крия Йога, както и на семинари за посвещение в Крия техниките. Той пое задачата за превода и записването на видео курса „Бабаджи Крия Хатха Йога, Осъзнаване на Аза чрез съзнателно действие”

Нитиананда е дипломиран журналист, и е работил в няколко медийни организации, популяризирайки теми, свързани с личностното израстване и сферата на духовността. Има една дъщеря от щастливия си брак с Аурора, която също е видна журналистка.

Като Ачария (Учител), главният му стремеж е да „предаде по възможно най-добрия начин учението и техниките на Крия Йога на Бабаджи”. Споделя мнението, че ‘чрез тази йога, всеки човек може да развие и изрази потенциала си, и подобри не само своя живот, но и живота на хората около него.”

 

Нагалакшми (Шарана Деви), от Сао Паолу, Бразилия, стана Ачария през 2003 година.

Тя е родена през 1961 година. Разказва как Бабаджи й се появява в съня през 1993 г.  До този момент  не е  чувала нито за Бабаджи, нито пък е имала познания по йога. В съня, Бабаджи й казва, че той е нейният Гуру. След това преживяване, тя започва да търси информация за Него и се натъква на книгата на Йогананда „Автобиография на един Йоги”. Следва уроците на Йогананда от Self-Realization Fellowship (SFR или Братство за Самореализация) в продължение на пет години, след което среща М.Г. Сатчитананда, който я посвещава в 144-те крия техники през периода от 1998 до 2000 г. Оттогава тя практикува техниките усърдно и с вяра. Също така, тя изпълнява изискванията, за да стане учител по Крия Хатха Йога, и от 2001 година насам ръководи курсове всяка седмица.

От 1993, Шарана Деви работи като психосоматичен (ум-тяло) терапевт. През 1996 получава сертификат от Станислав Гроф по холотропно дишане. Тя използва тази техника, за да улесни развитието на хора, които се намират в духовна криза, или които страдат от емоционални проблеми.

Тя е омъжена, и майка на три деца. Заявява, че „практиката на Крия Йога напълно е преобразила нейния живот, и живота на близките й”.

 

Сарасвати Каруна Деви живее в Сао Паолу, Бразилия. Тя се ражда през 1948 година (от британска националност), в Египет. На дванадесет годишна вазраст имигрира заедно с родителите си в Бразилия. От юношеска възраст тя започва да търси Бог и да практикува йога. По време на първото си посещение в Индия, усеща присъствието и направлението на Бабаджи в живота си.

През 1996 г., тя е посветена от М.Г. Сатчитананда в Бабаджи Крия Йога, в Канада. Получава второто и третото ниво на посвещение съответно през 1997 и 1998 година. Оттогава тя не е преставала да практикува Крия Йога. След като завършва обучението за учители по Крия Хатха Хога през 2001 г., започва да  споделя опита си с другите хора. Тя ръководи няколко курса по Крия Хатха Йога всяка седмица.

Първоначално е обучена като пхихоаналитик в школата на Густав Юнг. През 1970 г. става ученичка на Станислав Гроф, и оттогава работи усилено на частна практика като трансперсонален психолог, използвайки холотропното дишане (развито от Гроф) и други сходни техники. Сарасвати Каруна Деви притежава знания в множество духовни традиции и практики.

 

Сатьянанда е въведен  в Ордена на Ачариите в Бабаджи Крия Йога на церемония в Германия през август 2005 г. Той  посвещава няколко години на усилено учение и практика на Крия Йога, на служене на тази традиция под формата на Карма Йога, както и на преводаческа дейност в ашрамите в Квебек и в Германия. 

Сатия е завършил клинична псилология и е работил като психосоматичен терапевт и индустриален психолог в разнообразни предприятия в Германия. В крайна сметка духовното търсене и стремеж вземат превес, и от 1997 година насам дават насока на живота му. През този период изучава духовната мъдрост на света, източна психология, Веданта и Йога. Той предприема самостоятелно няколко поклоннически пътувания до Индия. 

Понастоящем, в допълнение към провеждането на семинари по Крия Йога, Сатиянанда предлага на посветените (при молба и на техни приятели) индивидуални, психологически и духовни, консултации в области като: духовно развитие, намиране и развиване на личния потенциал, йогически начин на живот и партньорство, превъзмогване на духовна криза, сериозен вътрешен конфликт или хронично състояние на стрес, подготовка за духовна психотерапия, справяне с психосоматични симптоми, изобщо упътване по пътя към физическо и умствено здраве.

 

 Мирабай(Лурдес Планас Калво) През 2002 г., тя започна да практикува Йога и по-късно е посветена в Бабаджи Крия Йога. Това се оказва важна обратна точка в живота й. Оттогава е взела участие в няколко посвещения за второ и трето ниво и е завършила успешно обучението за учители по Крия Хатха Йога на Бабаджи. Предприемала е три поклонения до Индия, две в Южна Индия и едно в Хималаите. 

През седемдесетте години  завършва обучението си като медицинска сестра. През 1984 г., се квалифицира за физиотерапевт, а през 2003 г. получава диплома по социална и културна антропология. В момента учи за магистърска степен по натуропатия. 

Работила е като медицинска сестра в болници и извън-болнични структури. През периода от 1977 г. до 1981 г. работи с деца под пет годишна възраст в сферата на общественото здравоопазване в Сиера Леоне, Западна Африка. В професионалната си среда запознава хора, страдащи от тревога, депресия и други психосоматични проблеми,с йогически техники.Тя е омъжена и майка на три деца.

 

Савитри (Мария Роза Бласко) През 2001 г., тя е посветена в техниките на Бабаджи Крия Йога и оттогава ги практикува вдъхновено. Участва някоко пъти в семинари по второ и трето ниво, в поклоничества до Индия и осъществява обучението за учители по Крия Хатха Йога.Тя е завършила медицина. Савитри работи като семеен лекар в сферата на обществената помощ, съчетавайки го с хомеопатичната си практика. Провежда семинари за справяне със стреса и пише статии на здравна тематика за национални списания. Като Ачария  смята, че практиката на Бабаджи Крия Йога може да подобри живота на много хора. За нея е привилегия и чест да споделя ученията с другите хора. Живее и работи в Жирона, на 100 км. южно от Барселона.

 

Валмики (Микел Агиреазкуенага) изучава езици от дългогодишна дата. Понастоящем, той е професор по лингвистика в Университета на Баския регион в Испания. От 1998 г. работи с фондацията 'Живот и Езици' ('Life and Languages“), която продължава делото на Д-р М.М. Санчес Карион за поддържането на езиковото разнообразие.

Откакто е започнал през 2002 г да практикува Крия Йога на Бабаджи, той я е възприел като 'език за преобразяване (трансформация) и служба“. Взимал е участие в много семинари по Крия Йога и е осъществил поклоничество до Индия.

След като завършва обучението си за Учител по Крия Хатха Йога, той споделя знанието и любовта си към тази традиция в Баския регион на Испания.

Той е женен и има една дъщеря.

 

Нанди Девар започва разнообразното си духовно обучение на 16 годишна възраст. Той учи и практикува японски и тибетски будизъм. Сочиял Римпоче му преподава Дзогчен. Също така работи седем години със суфи гуруто Салпиетро и практикува шест години бойни изкуства с признат майстор. След смъртта на този майстор, той изпитва нужда да намери мощно средство за лична трансформация. Именно такива средства той открива в Бабаджи Крия Йогата, когато през 2002 г. е посветен от Сатчитананда. Той завършва обучението си в Крия Хатха Йога и Шивананда Йога и от 2003 г. преподава. Неговият копнеж да освободи личностното си Аз в универаслното Аз се засилва все повече, в следствие на което се отдава на интензивна садхана (духовна практика) на 144-те крия техники. На молитвата му да бъде божествено упътен в понататъшното направление на житота си се отговаря (четири седмици по-късно) когато Сатчитананда го кани да се присъедини към Ордена на Ачариите по Крия Йога на Бабаджи.  

Нанди е професионален танцьор, с академично образование. Работи много години като танцов инструктор. Като хореограф създава спектакъл, в който самият той танцува заедно с трупата. Заедно с жена си Шакти  Ръководи студио за Йога и танци в Дюселдорф, Германия.

Премананда (Жозеба Иманол Идояга) е родом от град Билбао в Испания. Роден в християнско семейство, той е възпитаван в ценностите на любовта и прошката. Като млад следва духовните упражнения, дадени от Свети Игнатий от Лойола. Първоначално желае да влезе в монашески орден, но в последствие става съпруг и баща на две деца.

Дипломиран е по психопедагогика и компютърно инженерство. Десет години работи като компютърен анализатор, след което преподава в обществени училища.Наскоро, той започна да обучава учители и да дава конференции в образователни центрове.

Той вече е бил въведен в тибетския будизъм и е ходил на поклонничество в Хималаите, преди да бъде посветен в практиките на Бабаджи Крия Йога през 2000 г.

Откакто е завършил през 2003 г. обучението за учители по Крия Хатха Йога, е организирал множество курсове по

йога, семинари и сатсанг събирания в Баската държава. По този начин,  чрез Бабаджи Крия Йога, осъществява дълбото си желание да служи на човечеството.

Крия Йога му е помогнала да премине през трудни моменти, отстранявайки даже самата идея за 'трудност'.


 

Нагарадж (Отсуки Норихико) е роден и израстнал в Сендай, североизточна Япония. Той  получава посвещение в Крия Йога през 2000. Научава техниките за напреднали през 2001 и 2002. През 2003, той завършва обучението за преподаватели по Крия Хатха Йога в Квебек и преподава Крия Хатха Йога в Япония в продължение на няколко години. Той се връща в Ашрама в Квебек през 2008 за да практикува тапас в продължение на 6 месеца (от 8 до 12 часа на ден) и за да превежда Курса на Милостта на японски.

Още от дете Нагарадж си задавал въпросите : Защо сме тук, на тази планета Земя? Какво имаме да свършим? Той чувства, че Крия Йога е отговорила на въпросите му и че всички би трябвало да получат посвещение в Крия Йога на Бабаджи, защото това е начин по който може да се води истински и всеобхватен живот. Нагарадж е чудесен преподавател и ние сме много радостни, че той ще преподава Крия Йога в Япония.

Нагарадж е завършил Социална Психология в Университета в Токио и е работил като учител в продължение на много години. Работил е в частно училище, обучавайки деца с физически, умствени и емоционални затруднения и консултирал родителите им.

 

 

Сидхананда (Сита). Родена в Бразилия, в семейство на духовни търсачи, аз отрастнах в духа на Йога, мистичното Християнство и безценните учения на Тибет.

Чрез изследването на човешката природа, както и чрез изучаване на свещена литература, по време на дълги морски пътувания, поклонения и уединения, аз се научих да разпознавам универсалното присъствие, на същността, която ни дава живот и ни обединява.

Била съм преподавател, преводач и съм участвала в ралзлични начинания. Отгледах петте си деца с любов и чрез личен пример.

След съдбоносната ми среща с Крия Йога на Бабаджи, участвах в няколко поклонения в Индия и завърших Обучението за преподаватели. Предлагам, също така и допълнителна терапия основаваща се на звуково препрограмиране на ДНК.

Туриананда (Тиери Морфин) Роден през 1964 г. Във Валенс, в региона Рон Алп във Франция.

Женен съм и имам три деца, три прекрасни дъщери. От 1989 г. живея във Френския отвъдморски департамент остров Реюнион, който се  намира насред Индийския Океан, на 800 километра от големия остров Мадагаскар и на 200 километра на изток от по-добре познатия остров Мавриций. В Реюнион работя, като директор на компания, чиято централа е в Гренобъл, Франция и която е специализирана в строежа на подводни проекти, както и на такива, построени в скали и други труднодостъпни места.

Открих Хата Йога през 1992 г. и бях посветен в Крия Йога на Бабджи през 1998 по време на посещение на Сатчитананда на остров Реюнион. През следващата година получих Второ посвещение на същото място. Една година по-късно, през 2000 ната година участвах в поклонението на Крия Йога на Бабаджи в Южна Индия. Това беше откровение за мен, тъй като успях да открия най дълбоката част от съществото си и способността да се отдавам, благодарение на божествените преживявания, които имах в Индия. Никога преди това не бях изпитвал толкова дълготрайна радост. От както бях на 13, когато развих страста си по катеренето на скали и изследванене на подземни пещери, бях намерил моменти на радост, при постигането на някаква цел, но тя не беше дълготрайна. Така, на 36 годишна възраст, намерих пътя си.

Днес, аз съм удивен от ефекта, който думите ми имат върху другите, благодарение на Милостта на Бабаджи и Сидхите. Това е пътят, който Бабаджи е начертал за мен, позволявайки ми да споделя това послание, имам чувството, че  неговите мисли, се проявяват външно. Като че ли, по определен начин това позволява разгласяването на неговите Думи, които се раждат непрекъснато и разкриват мистерията за другите. Ученията на Бабаджи и Сидхите са от първостепенна важност в този свят, в който загубилото се човечество, трябва да намери пътя си обратно, към това, което е, това което наистина сме, с помощта на мъдри пастири.

Ганга Ауер завършва педагогика в Унгария и духовното и пътуване започва, когато се премества в Канада през 1990 г. Ганга практикува Йога интензивно от 1995. Тя започва да преподава Хата Йога през 1998 и от тогава е преподавала хиляди часове. След като търси истината в продължение на много години, през март 2000, по време на  Първото посвещение в Крия Йога на Бабаджи в Торонто, Бабаджи отговаря на повика и. Тя намира духовното си семейство. От тогава тя искрено практикува 144-те крии.  Ганга участва в първото Обучение за преподаватели по Крия Хатха Йога с Дурга Алънд. Също така тя е сертифициран учител по Кундалини Йога  и Хата Йога от Йога студиото в Торонто Естер Майерс. През ноември 2004, Ганга отваря студио Йога Руум, в Бари, близо до Торонто, Канада. Тя усеща огромно вдъхновение да преподава йога. Целта и е да продължава да помага на другите да живеят по-щастлив и по здрав живот, разширявайки практиката си отвъд постелката или възглавницата към всекидневните ситуации. Тя обича да учи и да споделя знанията си с другите. Нека любящата Милост на Бабаджи ни води по пътя на Себереализацията.

 

 

Амман научава за Бабаджи за първи път като тиинейджър и е посветен в Крия Йога през 1970 г. от Йогаачария Оливър Блек, преподавател от Дружеството за Себерелизация и пряк ученик на Парамаханса Йогананда. Амман е работил в северна и западна Канада като социален работник по младежта, горски и длъжностно лице по защитата на околната среда. В момента работи в областта на географските информационни системи в Министерството на Околната среда в Саскатечуан. В средата на осемдесетте Амман живее с Йогаачария Оливър Блек в Неговия център за уединение и Йога. През 2006 Амман преоткрива Бабаджи и от тогава получава по-дълбоко прозрение за йога чрез Крия Йога на Бабаджи. Амман е преподавал Йога в центъра по йога в Мичиган, в Саскатчеуан и продължава да преподава в дома си.

Шивадас, от Дижон, Франция, живее на карибския остров Мартиник. Шивадас е силно тласнат към духовността от юношеството си, когато открива Йога. Той прави няколко пътувания до Индия, както и из Европа, за да изучава различни дисциплини, между които Шивананда Йога (Обучение за преподаватели в Тривадрум, Индия), Рейки, човешки магнетизъм. Той е посветен от Говиндан Сатчитананда в родния му град Дижон, Франция през 2004 г. Той разпознава Бабаджи като свой учител, водещ го с любов към Божественото. Присъединяването към Ордена на Ачариите означава за него, че може да преподава със смирение, това, което смята за най голямото съкровище на човечеството. От 2007 г.  заедно със съпругата си Сварупу основава училище по Йога и танци Бхаратанатям в Мартиник. За контакти.

 


Джнанашакти (Джоси Силвестър) От най-ранните ми години, бях очарована от сложността на човешкото същество, от мистериите на живота и от това какво се крие отвъд този свят. Като че ли бях прекалено ясновиждаща, чувствителна и схватлива, и виждах и болезнено усещах грешките на човечеството. Без съмнение, затова често поглеждах нагоре към небето с носталгия, надявайки се, че някой от горе ще дойде и ще ме вземе, или поне, че най-накрая ще порасна! Бях извън себе си от радост, когато прочетох с дълбок интерес сбирка от книги за живота на светците в училищната библиотека. От този момент нататък, търсенето на мъдростта стана крайната цел на живота ми. Бях само на седем години. Определих такъвпериод от времеза постигането на тази цел, какъвто счетох за разумен - до 30-годишна възраст. О! Колко далеч съм подценявала изискванията, свързани с такива стремежи.


Видхянанда (Шери Риън) Лицензиран масажист, Регистриран йога учител, тя е основател на ProvidenceHealingArts, йога студио и лечебен център за алтернативна медицина в Провидънс, Роуд Айлънд, САЩ. Като ученик поХатха Йога и Кундалини йога в продължение на 40 години, Видхя е сертифициран йога инструктор участвал в множество обучения /500 часа/ като асистентпри класове по време на духовни уединения и обучения за учители по целия свят. Тя има над 25 годишен опит в проучването на Аюрведа, Макробиотика и традиционната теория за петте елемента.

                                                 

Brahmananda

Видхянанда (Шери Риън) Лицензиран масажист, Регистриран йога учител, тя е основател на ProvidenceHealingArts, йога студио и лечебен център за алтернативна медицина в Провидънс, Роуд Айлънд, САЩ. Като ученик поХатха Йога и Кундалини йога в продължение на 40 години, Видхя е сертифициран йога инструктор участвал в множество обучения /500 часа/ като асистентпри класове по време на духовни уединения и обучения за учители по целия свят. Тя има над 25 годишен опит в проучването на Аюрведа, Макробиотика и традиционната теория за петте елемента.

                                                 

Maitreya

Майтрея (Мишел Зонато) Още от дете Мишел усеща дълбоко желание да познае Бог/Истината. Въведен е в Йога и мистицизма на 8 годишна възраст от майка си. Той преминава първото си обучение по Класическа Йога на осемнадесет и започва да преподава редовно на двадесет. Мишел продължава обучението си в областта на Йога, други пътища към самореализацията и природни лечения като Аюрведа. Посветен е в различни методи на рейки, медитация и лечение чрез вибрации. Получава посвещение и лично ръководство във Ваджраяна Будизма. Единствено когато научава за Крия Йога на Бабаджи обаче той разбира, че е намерил истинския си път и Гуру. Той усеща че е принуден да намери осъзнат учител и традиция, които да го водят в садханата му. През 2009 получава първо посвещение в Бразилия от Ачария Шаранадеви и през същата година среща учителя си М. Г. Сатчитананда. През 2010 е посветен от Сатчитананда в техниките за напреднали. Тези техники му носят дълбоко усещане за мир и завръщане у дома. Той започва да разбира, че отдадената практика допринася за действия изпълнени с любов и осъзнаване в ежедневния му живот. През 2012 е поканен да се подготви за да стане ачария и след две години интензивна подготовка е въведен в Ордена на Ачариите на Крия Йога на Бабаджи.

Майтрея преподава Крия Хатха Йога в университетска среда и терапевтични центрове, предлага частни сесии с природни терапии, задълбочавайки познанието на студентите в Приложна Натурология. Той провежда семинари-посвещения, води сатсанги, киртани, лекции, уъркшопи и прави мандали.

Вечно е признателен на традицията на Крия Йога и на живото присъствие на Бабаджи в живота му, водещо го и предоставящо му начин да служи и изпълнява божественото си предназначение. Той е женен за Лакшми, Луана Марканзони Алвес и живее в Пальоса, Санта Катарина, Бразилия.

                                                 

Kriyanandamayi

Криянандамаи е член на Ордена на Ачариите на Крия Йога на Бабаджи от 2015. Тя предлага семинари посвещения в Шри Ланка, Индия, и Малайзия на английски и тамилски. В родната си страна Шри Ланка, тя ръководи двата ни ашрама като секретар на Ордена на Ачариите на Крия Йога. Тя организира семинари посвещения и поклонения до Катиргама и  други свещени места, води уроци по Крия Хатха Йога, програми за справяне със стреса, практикува лекуване чрез акупунктура и провежда свещени церемонии в ашрамите ни. След като е въведена в духовността от родителите си на много ранна възраст, тя започва рано да изследва различни духовни линии, да практикува Хатха Йога през 2001 и да преподава редовно през 2002. След посвещението си в Крия Йога на Бабаджи през 2006 тя се посвещава напълно на интензивна Садхана на Крия Йога на Бабаджи и на служене на местната Санга и на родителите си.

                                                 

Annapurna Ma

Криянандамаи е член на Ордена на Ачариите на Крия Йога на Бабаджи от 2015. Тя предлага семинари посвещения в Шри Ланка, Индия, и Малайзия на английски и тамилски. В родната си страна Шри Ланка, тя ръководи двата ни ашрама като секретар на Ордена на Ачариите на Крия Йога. Тя организира семинари посвещения и поклонения до Катиргама и  други свещени места, води уроци по Крия Хатха Йога, програми за справяне със стреса, практикува лекуване чрез акупунктура и провежда свещени церемонии в ашрамите ни. След като е въведена в духовността от родителите си на много ранна възраст, тя започва рано да изследва различни духовни линии, да практикува Хатха Йога през 2001 и да преподава редовно през 2002. След посвещението си в Крия Йога на Бабаджи през 2006 тя се посвещава напълно на интензивна Садхана на Крия Йога на Бабаджи и на служене на местната Санга и на родителите си.

                                                 

Gurudasan

Гурудасан

Роден като Гоури Вардан в Салем, Тамил Наду (Индия) в семейството на Шри Радакришнан и Шримати, Гоури получава бакалавърска степен като инженер по информационни технологии и работи като анализатор на данни. Неговото изследване на духовността започва през юношеските му години, когато той се запознава с творчеството на Свами Вивекананда. Той е по-специално привлечен от учението на Шри Рамана Махариши и Сешадри Свамигал от Тируванамалей. Произлизайки от тамилската култура, Гоури дълбоко цени различните тамилски Сиддха традиции и техните гледни точки относно Божественото Осъзнаване. Той е посветен и в Шри Видия Садхана. Разбирайки Адвайта през очите на Рамана, Гоури е способен също да разбере и оцени различните философски школи като Двайта и Вишишт Адвайта като различни гледни точки върху същата истина.

През годините след 2000 г. Гоури намира Автобиография на един Йогин от Парамханса Йогананда, която го запознава с махаватар Бабаджи и Крия Йога. Тази книга, както и Бабаджи и Крия Йога традицията на 18-те Сиддхи от Маршал Говиндан го убеждават, че Крия Йога е съвършената, научна и автентична традиция за обучение на Йога Сиддхите, достъпна на човечеството по пътя на Себеосъзнаването. През 2008 той е посветен в Крия Йога на Бабаджи (първо и второ посвещение) от Маршал Говиндан Сатчидананда и практикува от този момент до сега.

През 2011, той е посветен във всичките 144 крии в Бангалор, където те са преподадени по време на три посвещения. Той преминава и обучението за преподаватели по Крия Хатха  Йога на Бабаджи в Ашрама в Квебек.

Гоури се обучава практикувайки и преподавайки от много години за да стане Ачария. Той превежда посвещенията на Крия Йога в Индия многократно, в полза на тамилско говорящите участници не говорещи английски. Жени се през 2014 и заедно със съпругата си Киран живее в Куала Лумпур, Малайзия. Той предлага безплатни часове по Крия Хатха Йога всяка седмица и организира Крия Йога Сатсанги на които се практикува групово и се водят беседи по духовни въпроси.

Гоури е дълбоко благодарен за подкрепата, напътствията и насърчаването, получено от М. Г. Сатчиданандаджи, Дургаджи, Сатиянандаджи, Нанди Девар, Вияса и най-вече Сатгуру Бабаджи и Парамгуру Агастияр. Гоури също усеща благословиите на това да бъде роден в семейството на родители, които са го подкрепяли с цялото си сърце във всеки момент от живота му.

 

                                         

Vasudeva

Ачария Васудева

Започнах кариерата си в голяма японска търговска фирма. Чувствах се добре в продължение на около 20 години и бях номиниран за изпълнителен директор на едно от дъщерните дружества малко преди да навърша 45 години. При все това, не ми трябваше много време за да разбера значението на Неможем да служим на Бог и на парите. Скоро развих заболяване на нервната система. Започнах да търся по-реалистична кариера в същата компания и

получих професионална сертификация като международен одитор и компютърен одитор. В средата на петдесетте си години, през 2010 г. получих първото си посвещение в Крия Йога на Бабаджи. В последствие второто и третото посвещение през 2011 г. През 2012 преминах обучението за преподаватели по Крия Хатха Йога в Квебек и започнах да преподавам Крия Йога на Бабаджи. Започнах да

преподавам уроци по Крия Хатха Йога в Токио през 2013. След пенсионирането ми през 2014 планирах да се занимавам със земеделие и да практикувам йога. Вместо това приех предложението на М. Г. Сатчидананда да покрия изискванията за да стана Ачария на Крия Йога с цел да помогна на колкото се може повече хора и да отдам остатъка на живота си на Бабаджи. През последните години бях част от екипа който преведе книгата Гласът на Бабаджи на японски. Женен съм и имам две дъщери. Завършил съм Университета в Токио.

 

                                           

Dharmadas

Дармадас

Дармадас практикува Крия Йога на Бабаджи от 2013г. и става Ачария през 2019. Той е любещ съпруг и баща. Той и съпругата му Алисън (която също преподава Крия Хатха Йога) са родители на 4 деца. Той работи като детски зъболекар в Бойз, Айдахо, САЩ от 1999.

За щастие Дармадас преживява достатъчно страдание през ранния си живот, за да бъде напълно убеден и искрен духовен търсач. След години търсене на щастието чрез спорт, университетско обучение, събиране на титли и научни степени, той остава незадоволен. По време на рехабилитацията си след злополука с велосипед, Дармадас открива практиката на Хатха Йога. Това спомага за възстановяването му и събужда интереса му към духовното търсене. И така той започва пътя на изследване свързано с произхода на Йога, който неизбежно го води до Бабаджи. Богатото разнообразие от техники, автентичността на учението и синергетичния подход на тази интегрална йога го вдъхновява да върви напред по този път. След получаването на първото и второто посвещение, той разбира, че е у дома си. Неговата практика се задълбочава още повече под ръководството на М. Г. Сатчидананда, след като участва в третото посвещение, Обучението за преподаватели по Крия Хатха Йога и поклонението в Бадринат.

Когато го питат какво се е пременило с Крия Йога на Бабаджи, той отговаря „Има повече радост и лекота в живота. Другите забелязаха промяната в мен преди аз да мога да го направя. В момента живея с усещането за свързаност и лекота в живота“. Той високо оценява всичко, което Крия Йога на Бабаджи е допринесла за трансформирането на живота му и с признателност споделя това учение с другите. Той има уникалната способност да преподава техниките по начин, позволяващ на всеки, който има дори и съвсем малко стремеж, да съгради и въплъти един по-добър живот.

 

Ramadevar

Рамадевар, ачария в Ордена на Ачариите на Крия Йога на Бабаджи, предлага семинари с посвещаване в Крия Йога на Бабаджи в Индия и е попечител на Тръста за крия йога и публикации на Бабаджи. Роден е в традиционно семейство на Шри Вайшнава, като още от ранна възраст има склонност към духовността, която го насочва и към изследвания, свързани с контрола на ума и лечението. Той е опитен банкер, работил в най-големите банки от публичния и частния сектор в Индия, женен с двама сина и живее в Мумбай. В момента се е посветил на интензивно изучаване на Крия йога на Бабаджи и на служене на нейната мисия и на сангхата в Индия.

 

                                                Към заглавната страница

© 1995 - 2024 - Babaji's Kriya Yoga and Publications - All Rights Reserved.  "Babaji's Kriya Yoga" is a registered service mark.   ॐ Mahavatar Babaji ॐ