Babaji's Kriya Yoga
Babaji's Kriya Yoga Images
English Deutsch Français Francais
Español Italiano Português Português
Japanese Russian Bulgarian Dansk
Arabic Farsi Hindi Tamil
Turkish Chinese Polish  Estonian
 

 

КРИЯ ЙОГА ПОКЛОНЕНИЕ В ХИМАЛАИТЕ

24 септември – 12 октомври 2014

с М. Г. Сатчитананда и Дурга Алънд

Поради огромния интерес към поклонението в Хималаите през септември 2011 М. Г. Сатчитананда и Дурга Алънд ще водят отново група ученици на Крия Йога на поклонение в Бардинат, който е свързан с живота и просветлението на Бабаджи. Това ще бъде незабравимо преживяване в родината на Йога, което ще ви вдъхнови и ще ви позволи да оцените културното богатство стоящо в основата на Крия Йога на Бабаджи. Ние очакваме до тогава да имаме възможност да се възползваме от част от помещенията на новия ни ашрам в Бадринат, по-конкретно просторната зала за медитация. На поклонение, човек се стреми да се приближи до Божественото, медитирайки на свещени места, които предоставят „земен портал“ на Безкрайното и Абсолютното. Човек може лесно да усети „Божественото присъствие“ на места като Бадринат, което е било осветено от духовните практики на много йоги и светци. Предвидена е групова практика на Крия Йога и сатсанг поне два пъти дневно за да задълбочи преживяването ви.

Предвидени са и разходки до различни интересни места, включващи водопада Васудхара, Вияса Гуфа, върха Ниилакантан, Храма в Бадринат и топлите минерални бани в планинския проход. Основният фокус на това поклонение ще бъде върху практиката ни, върху извършването на садханата ни в Бадринат и в района на Мана, където е входът към Етерния Ашрам на Бабаджи в Сантопат Тал. Ще имаме и възможност физически да подпомогнем работата по строежа на ашрама на Бабаджи.

Планирали сме поклонението така, че да съвпада с периода на годината, когато времето е възможно най-приятно в Хималаите: след периода на мусоните, то е прохладно с възможни някои студени вечери. Хотелите са също внимателно подбрани, с комфорт и удобства приближаващи се възможно най-много до западните. Наземният транспорт ще се извършва с удобен автобус. Ще се изкачваме постепенно към Бадринат, прекарвайки няколко дена в Ришикеш/ Харидуар за да се аклиматизираме. Придвижването до Бардинат ще ни отнеме няколко дена удобно пътуване. Хотелът в Бадринат е първокласен с централно отопление, топла вода и чудесна обилна закуска

 

Babaji's Kriya Yoga Pilgrimages In India

Temple

 

ПРОГРАМА НА ПОКЛОНЕНИЕТО В ХИМАЛАИТЕ

Сряда 24 септември: Отпътуване от Монреал и полет до Франкфурт и до Ню Делхи с Авиокомпания Луфтханса. Ако тръгвате от Европа отпътуването е в четвъртък 25 септември 2014.

Четвъртък 25 септември: пристигане в Ню Делхи в 23 часа, отсядане в южната част на Ню Делхи в хотел в западен стил Hotel Grand Sartaj.

Петък 26 септември: Отпътуване около 10 ч. към Ришикеш, отсядане в хотел Divine Resort Hotel на брега на Ганга в близост до Лакшаман Джула.

Събота 27 септември: Посещаване на ашрами в града и къпане в Ганга.

Неделя 28 септември: Посещаване на Ришикеш и на вечерната пуджа в близост до Рам Гжула.

Понеделник 29 септември: Посещаване на пещери и ашрами в района на Ришикеш.

Вторник 30 септември: Напускане на Ришикеш в посока Рудрапраяг. Пътуване в продължение на 6 часа, изминаване на 150 километра. Отсядане в Monal Resort Hotel.

Сряда 1 октомври: Пътуване от Рудрапраяг до Джошимат (110 км, 4 часа). Отсядане за през нощта. Посещение на Манастира на Шакараачария и пещерата, където Шанкараачария е медитирал в продължение на четири години през 9ти век. Отсядане в хотел в западен стил.

Четвъртък 2 октомври: Пътуване от Джошимат до Бадринат (50 км) с автобус. Отсядане в Sarovar Hotel (единственият четири звезден хотел с централно отопление в Бадринат).

Петък 3 октомври: Посещение на Бадринат, Сутрешно посещение на Храма Бадринараян и Тапт Кунд. Свещено къпане. Посещение на Мана. Първа Мантра Ягна на мястото където се сливат реките Сарасвати и Алакананда.

Събота 4 октомври: Екскурзия до водопада Васудхара, през Мана. Посещение на Вияса Гуфа, церемония на даване на имена.

Неделя 5 октомври: Ден за отдих. Разходка до подножието на връх Нилакантан за медитация. По желание работа в Ашрама на Крия Йога.

Понеделник 6 октомври: Сутрешна Садхана. Къпане в храма. Садхана и Карма Йога в новия Ашрам.

Вторник 7 октомври: Ден за Садхана и Карма Йога.

Сряда 8 октомври: Ден за Садхана и Карма Йога. Втора Мантра Ягна в Ашрама на Бабаджи и мантра дикша.

Четвъртък 9 октомври: Пътуване до Шринагар (200 км, 9 часа). Отсядане за една нощ в Riverside Hotel.

Петък 10 октомври: Пътуване до Харидуар (130 км, 7 часа). Отсядане в хотел в западен стил в близост до Ганга. Посещение на ашрама на Анандамоя Ма за вечерна пуджа.

Събота 11 октомври: Пътуване от Харидуар до Ню Делхи (240 км, 6 часа).

Неделя 12 октомври: Ранна сутрешна Садхана. Пазаруване в Ню Делхи, отсядане в Hotel Grand Sartaj в близост до места за пазаруване в Коннаут Съркъл. Отпътуване за дома през нощта или рано сутринта на 13 ти октомври.

Sadhana in the mountains

Kriya Yoga Pilgrimage

Beautiful scenary in India

 

 

Riding an Elephant

Group Photo with Satchidananda and Durga

Himalayas

ЦЕНА, ДАРЕНИЯ ЗА АШРАМА В ИНДИЯ И ВИЗИ:

Общата цена на предлаганото поклонение от 26 септември до 14 октомври е 2350 щ. д.; 2450 канадски долара, или 1800 евро плюс самолетните билети. Вие можете сами да резервирате и закупите билетите за полетите си, или ние можем да го направим при молба. Цената за отиване и връщане обикновено е около 1500 до 2000 щ.д. от Северна Америка и 1000 или 700 евро от Европа. Нашият туроператор в Торонто Ник Де Мело може да ви намери по-ниски цени. Можете да се свържете с него на тел: 905-567-0880 или имейл: Nick Demello или мобилен тел: 416 705 3920. www.aerosafaris.com

Тъй като установихме, че повечето хора имат различни предпочитания относно храната, цената на поклонението не включва храната, която ще ви струва около 15 щ.д. На ден. Цената също така не включва и разходите по получаването на виза за Индия. Участниците трябва да кандидатстват за виза в Посолството на Индия в столицата съответната държава. Можете също така да получите формулярите за кандидатстване от Ник де Мело Торонто на тел: 905-567-0880, имейл: Nick Demello или мобилен тел: 416 705 3920. www.aerosafaris.com, като в последствие ги върнете заедно с паспорта си, две паспортни снимки и 30 щ.д.

Ако желаете да останете след 13 октомври, моля уведомете ни, за да резервираме билета ви с отворена дата за връщане, освен ако не уточните датата на която желаете да напуснете Делхи.

РЕЗЕРВАЦИИ:

За да резервирате място, изпратете писмо, факс или имейл на М. Г. Сатчитанандана на адрес 196 Mountain Rd, PO Box 90, Eastman, Quebec, Canada J0E 1P0, тел: 450-297-0258, имейл Satchidananda и депозирайте възможно най бързо капаро в размер 450 щ. д. или 350 евро, които можете да заплатите и с банкова карта VISA, Master или AMEX. Всички чекове трябва да бъдат на името на "Babaji's Kriya Yoga" и изпратени на адреса ни в Монреал. В Европа можете да направите плащането с банков трансфер на името на "Marshall Govindan" Deutsche Bank, International, BLZ 50070024, номер на сметка. 0723106, IBAN DE09500700240072310600, BIC/Swift code DEUTDEDBFRA. Ние трябва да получим остатъка от сумата преди 24 август 2014. Ако желаете застраховка за полета и сте канадски гражданин, можете да се свържете с Ник на тел: 905 567 0880 или мобилен тел: 416 705 392

   
 

 

Meditating

Wonderful view

Pilgramage Group photo

Durga and Satchidananda

Beautiful photo of the moutains on Kriya Yoga Pilgrimage

Someone you may meet on Babaji's Kriya Yoga Pilgrimages

Home

© 1995 - 2024 - Babaji's Kriya Yoga and Publications - All Rights Reserved.  "Babaji's Kriya Yoga" is a registered service mark.   ॐ Mahavatar Babaji ॐ