Babaji's Kriya Yoga
Babaji's Kriya Yoga Images
English Deutsch Français Francais
Español Italiano Português Português
Japanese Russian Bulgarian Dansk
Arabic Farsi Hindi Tamil
Turkish Chinese Polish  Estonian
 

 

Атмосфера на страх: Не се тревожи, бъди Щастлив!

от М. Говиндан Сатчиданада

 

Атмосферата на страх, която сега изпълва живота на хората в толкова много части на света, трябва да напомня на всички ни, че Йога не е просто индивидуална практика, а социално движение. Като Йоги, вие част от решението ли сте, или от проблема? Допринасяте ли и вие за тази атмосфера на страха непосредствено след 11 Септември, след краха на стоковата борса, Арабско-Израелския конфликт,  призрака на ядрената война между Пакистан и Индия, и злокобните предупреждения от Президента Буш и членовете на американското правителство за нови терористични атаки? 

Вашите мисли, чувства и думи имат такава сила, каквато имат и вашите действия. Като Йоги, трябва да осъзнавате това. Приканвам всички мои читатели да помнят, че те притежават силата да променят нещата, като фокусират мислите си, чувствата, думите и разбира се действията. През деня имате добрата възможност да оставите да отминат мислите и чувствата на страх, гняв, разочарование, осъждане, депресия и оплакване, и да ги заместите с мисли и чувства на увереност, приемане, добра воля, въодушевление, и търпение. Вие имате силата да си представяте зрително един по-добър свят за себе си, и за другите. Вие имате силата да разкривате тази представа, чрез решително, съсредоточено действие, стъпка по стъпка. Позволете си да бъдете интрумент на това, което е Най-висше във вас, това, което е Истинно.

 Спомням си за един плакат, който висеше на стената у колега, когато работех към Окръжен Отдел за обслужване на населението през 1971. Това беше една усмихната снимка на Индийски свят човек, Мехер Баба, който изглеждаше като Гручо Маркс. Отдолу беше мотото на Мехер Баба "Не се тревожи, бъди щастлив". Това беше подходящ поздрав за постоянния поток клиенти, търсещи подобряване на условията на живот, придружавани от въоръжен служител до нашите бюра в търсене на дажба за храна, купони, или чек с помощи.  Понякога те идваха боси по средата на зимата, полузамръзнали, продали обувките си, за да си купят половинка уиски. Нашият офис беше разположен в бивша банка, с богато украсени мраморни колони, на ъгъла на улици Кедзи и Мадисон, в сърцето на долнопробен квартал в центъра на Чикаго. Средната продължителност на работа на такова място беше шест месеца - толкова депресиращи бяха историите на човешките неволи, и толкова малко средствата, за да разрешим проблемите на нашия контингент от около 500 семейства. Така или иначе работата беше стъпка нагоре за мен, в сравнение с предишната, където за шест месеца товарех ръчно кашони домашни потреби на огромни камиони, средно по 45 тона на ден, за 2.10 долара на час. Като работех там през деня, и карах такси през нощта по центъра на Чикаго, можах да спестя 5000 долара, от които се нуждаех, за да взема първия самолет до Индия. Чикаго беше първото място, където моят учител ме изпрати. Индия беше второто. Оттогава, никога не погледнах назад. Но това, което научих за страха в Чикаго, си остава.  

През февруари 2001 бях поканен да се срещна със семейството на индийски бизнесмен в Ню Джърси. Той е ученик на Сиддха Йоги, за когото казват, че е на повече от 200 години и е живял повече от 30 години на Връх Кайлаш. Бях впечатлен от това, което чух и видях за неговия учител. Неговият учител наскоро бе направил някои обезпокоителни предсказания за света, и в частност за войната между Пакистан и Индия. Тази война би повлияла на целия свят, включително и на областта където е връх Кайлаш. На 11 септепмври, докато ние бяхме на къмпинг при Ганготри, в Хималаите, аз си спомних неговите предсказания. През февруари тази година, Сиддха Йоги покани този свой ученик, а също и мен, да го придружим до Връх Кайлаш, за да се срещне с група Сиддхи, с които се бе разделил там. Това беше покана, която не можех да откажа, макар това да значеше отменянето на почти всички запланирани събития за месец юни и юли, а от друга страна, голямо финансово натоварване. Ще съм на път от 22 юни до 4 август 2002 на това поклонничество, което ще ни отведе високо в планините, тръгвайки от Катманду, Непал. Ще нося всички вас в сърцето и в молитвите си през това забързано и изпълнено с рискове време. Молете се за мир в света. Молете се за братство на всички хора! Молете се за любов и разбирателство между всички нас! Влагайте мир, любов, разбирателство и братство във всички ваши мисли, думи и дела.  

Home

© 1995 - 2024 - Babaji's Kriya Yoga and Publications - All Rights Reserved.  "Babaji's Kriya Yoga" is a registered service mark.   ॐ Mahavatar Babaji ॐ